Lasse Gitarr
/

Släpp mig fri

 

Om "Släpp mig fri"

"Släpp mig fri" är titelspåret och tillika namnet på mitt första album som jag spelade in i en studio i Haninge i slutet av maj 2016. Texten till låten "Släpp mig fri" skrev jag under en vistelse i Kronobergshäktet.

Albumet "Släpp mig fri" innehåller följande spår:

1. Så tacksam (Lars Östlund)

2. Rocksamba (Mikael Wiehe)

3. Jag säger nu (Lars Östlund)

4. Farväl till Katalonien (Dan Hylander)

5. En folktom trottoar (Lars Östlund)

6. Bortom synd och skam (Rolf Wikström)

7. För kung och fosterland (Björn Afzelius)

8. Släpp mig fri (Lars Östlund)

9. Flickan och kråkan (Mikael Wiehe)

10. Gud på tunnelbanan (Rolf Wikström)

11. Mikael Wiehes 116:de dagdröm (Mikael Wiehe)

12. Locomotive Breath (Ian Anderson)

13. Jag ger dig min morgon (Fred Åkerström/Tom Paxton)


"Jag tog det för givet, att hon skulle bli min fru. Jag tog det första klivet, det ångrar jag nu. För hon hade en annan som jag inte kände till. Nu har livet stannat, tiden står still, ja nu är mitt liv som en folktom trottoar..."